Winnaars wedstrijden

Vorige week liepen onze wedstrijden af. 3 clubs vallen in de prijzen en daarnaast delen we nog aan 10 individuele winnaars een leuke prijs uit. 

Eerst de grote prijzen op het clubplatform.

De prijs voor de meeste clubleden die het charter ondertekenden tijdens de wedstrijdperiode gaat naar Sint-Ursula Fietst. Dit is eigenlijk een buitenbeentje tussen de clubs omdat het gaat om leerlingen van Sint-Ursula die samen fietsen voor het goede doel. Sommigen sluiten aan bij het team als geoefende fietser, maar ze hebben evengoed jongeren die van nul beginnen. De begeleidende leerkrachten leren hun clubleden alleszins wijs fietsen. Ze mobiliseerden dan ook 52 leden om het charter te tekenen. Een mooie inspanning die hen nieuwe Bioracer outfits oplevert. 

Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor de Wielertoeristen Kasterlee met 26 ondertekenaars, WTC Tielt Sportief met 24 ondertekenaars, WTC Onze Hoop Oud-Turnhout met 23 ondertekenaars en tot slot WTC De berghazen en WTC Heirnis Gent met elk 20 leden die het Charter onderschreven.

Niet onbelangrijk is dat dit voorjaar 832 fietsers hun club aangeduid hebben bij het ondertekenen van het charter, toch wel een indrukwekkend aantal... 

Als tweede gingen we op zoek naar een club die veel inspanning levert om wijs te fietsen. Deze prijs gaat naar de Rasbeekspurters uit Herfelingen. Hun leden zijn al 10 jaar verplicht met een helm te fietsen en zij bewaren altijd 2 helmen in de volgwagen voor het geval iemand zijn helm zou vergeten zijn. Dit jaar was de fietsbel hun actiepunt en hebben zijn voor hun leden die geen bel hebben een exemplaar gekocht. Ze zetten sinds dit voorjaar ook voor het eerst oortjes in waardoor de wegkapiteins kunnen communiceren met elkaar en met de volgwagen om zo de groep beter samen te kunnen houden. Allemaal initiatieven waar de jury danig van onder de indruk is dat ze de 10 veiligheidspakketten van Wowow Reflective Wear aan deze club toekennen. 

De derde prijs is er voor de beste Fiets Wijs!-tip die door een club werd toegevoegd aan het clubplatform om anderen te inspireren. Dit was niet zo makkelijk, want er kwamen wel een paar goeie tips. We kozen uiteindelijk voor WTC de Trappers uit Laarne. Zij namen de punten uit het Fiets Wijs!-charter op in hun statuten zodat wijs fietsen eigenlijk een deel van het DNA van hun club werd. Dit initiatief juichen wij natuurlijk toe en belonen we dan ook met een piste-initiatie in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent

We wilden graag toch nog een goeie tip met jullie delen die meerdere keren vermeld werd: "Samen uit, samen thuis". Deze past volgens ons dan ook perfect in het Fiets Wijs!-concept.

Tot slot geven we nog de namen mee van de mensen die geloot werden uit de beste resultaten van onze Test Jezelf op de website. 

  • Claessen Guy
  • Vanwalleghem Noel
  • Thieren Bram
  • Caers Xavier
  • Steyaert Kurt
  • Douwen Marc
  • Malysse Ines
  • De Leeuw Steve
  • Van Landuyt Magda
  • Geerts Robby

Zij winnen een Fiets Wijs!-shirt van Decca. Sommigen onder hen moeten nog hun maat en adres bevestigen. Mocht je je eigen naam hierboven zien en heb je geen mailtje gezien, neem dan contact op met pieter@fietswijs.be. 

We danken iedereen voor zijn deelname! 

 

 

 

 

Delen op:

« Terug naar overzicht